SKF
| SPÄŤ |

AKTIVITY - 2005

November

• 12.11. – 13.11. 2005 sa konal SKF Iaido Koryu seminár 2005. Základné údaje máte nadalej k dispozícii v slovenskej alebo anglickej verzii pdf dokumentu. Referencie po akcii boli viac než pozitívne, coskoro zverejníme zopár zaujímavých fotografií.


Október

• 8.10. – 9.10. 2005 Iaido seminár s Yamasaki senseiom v meste Dabas, v Madarsku. Seminár je pripravovaný Madarskou kendo federáciou. Podrobnosti nájdete tu.

• Dňa 15. a 16. októbra 2005 sa v Turčianskych Tepliciach uskutočnil 1. ročník novodobého turnaja o Majstra SR.
V sobotu prebehol seminár pod vedením Miroslava Mihaloviča (2.dan kendo), Karola Ištoka (2.dan kendo) a Rastislava Pazdernatého (1.dan kendo), ktorý vyvrcholil historicky prvými technickými skúškami po 2. kyu. V nedeľu sa konal turnaj, v ktorom zvíťazil Roman Mihalovič nad Miroslavom Mihalovičom (obaja z Hachidori Liptovský Mikuláš). 3. miesto získal Miroslav Palacka (Shinbukan Bratislava).
1. ročník bol poznamenaný relatívne nízkou účasťou, čo si ale zúčastnení vynahradili vaščím zanietením pri skúškach a súbojoch. Podrobnosti nájdete v tomto súbore.

• 30.10. – 4.11. 2005 EKF Jodo a Iaido majstrovstvá 2005. Viac informácií nájdete v tomto pdf súbore.


September

• 10. – 11. 9. 2005 Ceská Federace Kendó, Shin Bu Kan CR a SKBU Hostivar zorganizovala IAIDO Seminár, vedený senseiom Victorom Cookom (7. Dan Iaido, 5. Dan Jodo, 4.dan Kendo) a Terry Cookovou (5. Dan Iaido, 3. Dan Jodo). Súcastou seminára boli skúšky 6.-1. kyu. Bližšie informácie v tomto pdf súbore.


August

• 14. – 19. 8. 2005 sa v Anglickom meste Brighton konal skvelý IAIDO Goodwill Seminár & Taikai podporený najvýznamnejšími ucitelmi z Japonska, ako Kishimoto-senseiom, Yamasaki-senseiom a Ishido-sensieiom. Za slovenskú výpravu sa zúcastnili Gabriel Banic, Miloš Kovácik a Pavel Valentík, ktorí nielenže úspešne reprezentovali Slovensko v taikai (Milošov bronz :), ale zároven uspeli aj v danových skúškach. Zopár fotiek z podujatia nájdete vo fotogalérii.


Jún

24.06.2005 členovia Shinbukan dojo úspešne završili predprázdninové cvicenie spolocným posedením a opekackou. Akcia sa konala na ranci senseia Gabriela v dedinke Jablonec. Veríme, že nebola posledná :)


Máj

• 21.5. - 22.5.2005 sa v Turcianskych Tepliciach uskutočnil Jarný seminár Iaido & Jodo.
Seminár viedli ucitelia z Velkej Británie - sensei Victor Cook a jeho pani manželka Terry. Sobota bola vyhradená cviceniu Iaido, po ktorom budú nasledovali skúšky po 1.Kyu vrátane. Nedela bola venovaná Jodo a ukoncila sa rovnako skúškami po Ikkyu. Akcia organizovaná SKF v spolupráci s Fatra Dojo Turcianske Teplice.

2.5. - 4.5.2005 bola v Kyóte zorganizovaná jedna z najvýznamnejších celojaponských akcií. V miestnom Butokudene sa konali EMBU Taikai v Iaido a Jodo neskôr i v Kendo a skúšky na 8. dan v Iaido, Jodo i Kendo. Akcia bola podporená mnohými slávnymi ucitelmi ako Ishido Sensei, Aoki Sensei a podobne. Pre zaujímavost - skúšok na 8.dan v Iaido sa zúcastnilo okolo 1.300 uchádzacov, z toho spravilo asi 14.
Watanabe Sensei - čestný člen SKF - sa na tomto podujatí stretol práve s pánom Ishidom a rozprávali sa o májových Iaido seminároch a iných aktivitách, ktoré SKF organizuje v spolupráci s Cook Senseiom z Anglicka (pán Cook je žiakom pána Ishida). Pri tejto príležitosti bola zahájena diskusia na tému možnej návštevy Ishido Senseia (8.dan Iaido Kyoshi, 8.dan Jodo Kyoshi) na Slovensku.

• 30.4. - 1.5.2005 sa pod vedením Jindrich a Jana Ziegelheimovi (kendó) a Vladimír Hyndrák a Jindrich Ziegelheim (iaidó) uskutocnil JARNÝ SEMINÁR KENDO A IAIDO. Miesto konania: ZŠ SNP, Hradec Králové.


Apríl

30.04.2005 sa v Turcianskych Tepliciach konal Prípravný technický IAIDO & JODO & KENDO seminár spojený s Valným zhromaždením Slovenskej Kendo Federácie. Cielom akcie bola príprava záujemcov na stretnutie so senseiom Cookom v máji. Seminár sa vydaril nielen po technickej, ale aj po spolocenskej stránke. Bližšie podrobnosti o nom prinesieme coskoro.


Marec

návšteva zakladatela Shinbukan Dojo Bratislava - senseia Romana Watanabe na Slovensku.
Watanabe sensei sa po rocnom pobyte na Medzinárodnej Budo Univerzite vrátil domov len nakrátko. Po vybavení formalít spolu s maželkou odchádza spät do Japonska, tentokrát však na dlhšie obdobie. Jeho prednáška na tému "Bojové umenia v Japonsku." spojená s premietaním videa, fotografií a ukážkou Iaido sa konala v spolupráci so Spolocnostou japonskej kultúry v Nitre, SKF a pod záštitou Japonského velvyslanectva v SR. Termín: 5.3.2005 o 17.00 hod v Nitrianskej synagóge.
Z dôvodu dlhodobého pobytu v zahranicí sa Watanabe sensei oficiálne vzdal vedúceho postu v predsedníctve občianskeho združenia Shinbukan Slovakia a na jeho miesto bol vymenovaný sensei Gabriel Banič.


| SPÄŤ |
HOME