SKF
| SPÄŤ |

AKTIVITY - 2006

NOVEMBER

• V dňoch 11. a 12. novembra sa v Mošovciach (pri Turčianskych Tepliciach) uskutočnil Iaido Ko-Ryu seminár.
Celú akciu viedol sensei Victor Cook spolu s manželkou, pani Terry.
Počas prvého dňa sa praktikoval Chuden Hasegawa Eishin Ryu. Cvičilo sa všetkých desať kata. Večer bol, ako tradične, venovaný sayonara party. V nedeľu sa praktikoval Okuden Suwariwaza. Sensei Cook demonštroval aj niekoľko Kiai-waza (alternatívnych verzii) jednotlivých kata. Záver semináru patril EMBU senseia Cooka.

Vo fotogalérii najdete fotky z akcie.


OKTÓBER

• V dňoch 28. - 29.10.2006 sa konal v Turčianskych Tepliciach 2.ročník NKL o Majstra SR, ktorý bol zároveň spojený so seminárom pod vedením učiteľov Miroslava Mihaloviča (2.dan kendo), Karola Ištoka (2.dan kendo) a Rastislava Pazdernatého (2.dan kendo).

Zúčastnili sa ho kendisti z Bratislavy, Košíc, Popradu, Liptovského Mikuláša a Turčianskych Teplíc. V "bratovražednom" boji nakoniec zvíťazil Roman Mihalovič nad Miroslavom Mihalovičom (obaja z Hachidori Liptovský Mikuláš). V súboji o 3. miesto zvíťazil Karol Ištok (Poprad) nad Branislavom Čontošom (Cassovia Košice). B. Čontoš si odniesol ocenenie "najlepší bojový duch".
Už tradične sa konali aj technické skúšky, kde zúčastnení dokázali, že vývoj kendo na Slovensku nestagnuje. 2. ročník potvrdil, že kendo na Slovensku má šancu sa rozvíjať a ak sa rozbehne do podoby naozajstnej LIGY, tak rozvoj bude o to rapídnejší.

Tu nájdete celkovú výsledkovú listinu tohtoročného turnaja.
Na našich stránkach uverejníme aj fotky z tejto akcie.


• 25.10. nás poctil svojou návštevou zakladateľ Shinbukan Dojo Bratislava - sensei Roman Watanabe. Slovensko navštívil aj so svojou manželkou. V bratislavskom dojo sa uskutočnilo milé posedenie, z ktorého vo fotogalérii prinášame niekoľko fotografií.


SEPTEMBER

• V septembri prebehli v susedných Čechách 2 významné akcie. 15. ročník Toru Giga Prague Kendo Cup bol jednou z nich. Celkovo sa akcie zúčastnilo okolo 120 kendistov z 11 krajín. Za slovenskú výpravu sa na ňom zúčastnili štyria kendisti zo SBK Bratislava. Najďalej sa dostal Miro Palacka, zastavil ho až Petr Zetocha osemfinálovom boji.

Celkové výsledky:
1. miesto : Shinsuke Sugino (Nemecko)
2. miesto : Kasper Yearwood (Poľsko)
3. miesto : Jakub Koss (Poľsko) & Oliver Mattausch (Rakúsko)
Najlepši bojový duch: Petr Zetocha (Česká Rep.)

Turnaja aj seminára sa zúčastnilo množstvo senseiov. Seminár bol pod vedením pána Hiroši Ozawa (7. dan) z Japonska, ktorému asistovali další učitelia. Celej akcie sa zúčastnila aj vzácna návšteva - pán Alain Ducarme, prezident Európskej federáce Kendó.

Fotky nájdete na oficiálnych stránkach akcie.


Shin Bu Kan Česká Republika usporiadala v spolupráci s Českou Federací Kendó Iaidó seminár spojený so skúškami po 1.kyu vrátane. Tento rok sa seminár konal v dňoch 16.-17.09.2006 v Prahe. Učitelia seminára boli sensei Vic C.Cook (Iaidó Nanadan Renshi) a jeho pani, Terry Cook.


MÁJ

20. – 21.5.2006 sa uskutočnil Jarný IAIDO seminár SKF a technické skúšky v IAIDO po 3.dan vrátane.
Seminár sa konal tradične v telocvični v Mošovciach (5km od Turčianskych Teplíc) a bol pýchou seminárov organizovaných SKF. Bol totiž historický hneď vo viacerých ohladoch. Po prvýkrát k nám zavítala v rámci semináru iaido tak mnohočlenná zostava učitelov z Anglicka - sensei Cook (7.dan), pán Drewe (6.dan), pani Cook (5.dan), pán Piper (5.dan) a pán Devine (5.dan). To umožnilo konanie technických skúšok iaidó vratane 3.danu! Akcia sa tak jednoznačne stala najprestížnejším podujatím roka v našom regióne. Seminár aj skúšky dopadli nad očakávania. Navyše, všetci učitelia sa taktiež pochvalne vyjadrili k vysokej úrovni seminára. Už sa tešíme na další ročník. Fotky z akcie nájdete v sekcii fotogaléria.


MAREC

• v dňoch 11.- 12.3.2006 sa konal Iaidó seminár v Maďarsku. Seminár bol relizovaný pod záštitou Shinbukan Dojo Hungary v meste Visegrad. Učiteľom nebol nik iný ako sensei Victor Cook, ktorý pricestoval aj s manželkou pani Terry. Fotky z akcie sú v sekcii fotogaleria.

end

| SPÄŤ |
HOME